Plussize model worden

Plussize model worden

Plussize modellen hebben de laatste tijd een grote opkomst gemaakt binnen de modewereld. Deze soort modellen is ontstaan doordat er veel kritiek was op de modewereld. Modellen zijn vaak te dun of hebben zelfs een eetstoornis. Het zelfvertrouwen van veel vrouwen en meisjes werd door dit maatschappelijke beeld van perfectie aangetast en velen konden niet meedoen aan de bijna onmogelijke beauty standards. Door plussize modellen is hier verandering in gekomen.

Nog steeds zijn er veel dunne modellen te vinden in de modewereld maar langzaam komt er verandering in. Volslanke modellen worden steeds vaker geaccepteerd in de modewereld. Toonaangevende tijdschriften zoals Sports Illustrated gaan mee in de trend van plussize modellen door deze vaker in te zetten op hun covers. Ook andere bedrijven gaan mee met de trend en zetten steeds vaker een volslank model in tijdens fotoshoots en voor op de catwalk.

Alda

Vijf plussize modellen uit New York hebben een community opgericht genaamd Alda. Met deze community willen ze aangeven dat vrouwen met rondingen ook mooi kunnen zijn en mee kunnen doen in de modewereld. De community is gelijk een groot succes geworden en veel mensen zijn er erg enthousiast over.

Vereisten plussize model

Een plussize model heeft een maat nodig van tussen de 38 en 46. Daarnaast blijft de minimale lengte hetzelfde als bij fashionmodellen, namelijk 1.75 meter. Verder is het belangrijk dat het lichaam goede proporties heeft en dat het model beschikt over een mooie, egale huid. De procedure om een voller model te worden is hetzelfde als bij die van fashion- of commerciële modellen. Je kan je inschrijven bij verschillende modellenbureaus, wel moet je er op letten of het modellenbureau dit soort modellen accepteert of zelfs een plussize afdeling heeft.

Terug naar overzicht