Modellenbureau zoeken en inschrijven

Modellenbureau zoeken en inschrijven

Een hele goede plek om te beginnen met het zoeken naar een modellenbureaus is het internet. Er zijn online talloze modellenbureaus te vinden die je graag willen helpen met je carrière. Maar pas op, er zitten enkele gevaren aan. Een van die gevaren is dat er vaak exclusiviteitscontracten worden aangeboden.

Exclusiviteitscontracten

Een exclusiviteitscontract houdt in dat een model gebonden is aan een modellenbureau en zich niet mag inschrijven bij andere bureaus of bedrijven. Dit heeft als resultaat dat de kansen van een model worden gelimiteerd. Het kan zo zijn dat een model een geweldige deal aangeboden krijgt van Chanel. Wanneer dit model vast zit aan een exclusiviteitscontract, kan hij of zij het contract van Chanel niet aannemen omdat er al een exclusiviteitscontract is getekend. Niet alle modellenbureaus maken gebruik van deze contracten dus het is altijd even opletten hoe een modellenbureau werkt.

Social media

Een opkomende methode is dat het model niet naar modellenbureaus zoekt maar juist andersom. Veel bureaus gaan verschillende social media af om te scouten. Dit gebeurt voornamelijk via Instagram. Je maakt het de bureaus gemakkelijker door je email of telefoonnummer onder de foto of op je profiel te zetten. Op deze manier kunnen modellenbureaus snel contact met je zoeken wanneer ze in je geïnteresseerd zijn.

Wanneer je een geschikt modellenbureau hebt gevonden, kan je je vaak gelijk al aanmelden via de site. Hiervoor zijn meestal persoonlijke gegevens en een paar foto's van jezelf nodig. Andere manieren van je inschrijven bij een modellenbureau zijn langsgaan bij het modellenbureau of het doen van een online aanmelding via Skype.

Terug naar overzicht