huidverzorging voor modellen

Huidverzorging voor modellen

Een van de belangrijkste factoren van een mooie, gezonde en egale huid is de voeding. Een gevarieerd voedingspatroon heeft een groot effect op de staat van je huid. De vitamines die het belangrijkste voor je huid zijn, zijn vitamine A, C en E. deze vitaminen zijn in veel verschillende soorten voedsel te vinden maar vergeet vooral niet de denken aan variatie in je voedingspatroon.

De zon kan funest zijn voor je huid, aan de andere kant kan je ook niet zonder omdat je lichaam anders geen vitamine D aanmaakt. Het is daarom erg belangrijk om je in te smeren elke keer als je de zon in gaat. Zonnebrandcrème zorgt er namelijk voor dat de schadelijke straling van de zon wordt tegengehouden. Naast zonnebrandcrème kan je ook een hoed of een pet dragen die je grotendeels beschermt tegen de zon.

Veel mensen denken er niet aan maar beddengoed heeft veel invloed op de staat van je huid. Tijdens het slapen is bijna je hele lichaam in aanraking met het beddengoed. Daarom is het belangrijk dat je zweet weg kan en niet aan je lichaam blijft plakken. Hierdoor kunnen namelijk bultjes op je huid ontstaan. Om deze reden is het belangrijk dat je altijd katoenen, linnen of zijde beddengoed hebt.

Zorg er altijd voor dat je voldoende slaap hebt. Tijdens je slaap vernieuwt je huid zich en worden er hormonale en metabolische processen ingezet, wanneer je niet genoeg slaap krijgt worden deze processen niet goed uitgevoerd. Daarom is het belangrijk om minstens 8 uur per nacht te slapen.

Wanneer iemand stress ervaart, werkt de functie van de huid minder goed. De functie van de huid is voornamelijk het beschermen tegen bacteriën. Dit heeft als gevolg dat de huid sneller verouderd en er meer kans ontstaat op ontstekingen. Er zijn verschillende manieren om minder stress te ervaren. Een manier is mediteren. Mediteren is niet locatiegebonden en er kunnen direct gemakkelijke oefeningen worden gedaan als er een stressgevoel opkomt.

Pas op met wat je allemaal op je huid smeert. Te veel crèmes opsmeren kan juist zorgen voor meer irritaties van de huid. Bij een gevoelige huid is het soms beter om de crème op te smeren, gebruik hierbij niet meer dan de grootte van een 5 eurocent muntje. Smeer het goed in op je gezicht en was het er na een kwartier weer af. Dit heeft hetzelfde effect als het er een hele nacht op laten zitten.

Voor een goede huid is het nodig om af en toe de dode huidcellen weg te halen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een scrub of een maskertje. Maar pas wel op dat je dit niet te vaak doet, anders kan de huid zich niet meer goed herstellen en wordt het sneller vet.

Na sporten of een massage is de bloedcirculatie in het lichaam goed. Een goede bloedcirculatie zorgt voor veel toevoer van zuurstofcellen waardoor er nieuwe huidcellen kunnen ontstaan. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de huid zichzelf sneller kan beschermen en herstellen. Door de goede bloedcirculatie worden afvalstoffen afgevoerd die de huid minder egaal laten lijken.

Terug naar overzicht