Eisen verschillende modellen

Eisen verschillende modellen

Er zijn veel verschillende soorten modellen binnen de modellenwereld. Elk soort model heeft weer andere eisen waar je aan moet voldoen. Hieronder zie je de verschillende soorten modellen en de eisen die hieraan verbonden zitten.

fashion model

Een fashion model is een model die je veel in magazines, op de catwalk en in de reclames van grote merken en designers ziet. Als fashion model moet je aan de volgende uiterlijke vereisten doen:

Commercieel/casting model

Een commercieel model hoeft niet te voldoen aan bepaalde vereisten. Bij een commercieel model hangt het er sterk vanaf waar de opdrachtgever naar opzoek is. Als een model bij dit beeld past maakt het niet uit wat zijn of haar maten zijn. Bij dit soort modellen is er ook geen vereiste voor de lengte.

Fotomodel

Een fotomodel is een model dat alleen fotoshoots doet. Er zitten minder strenge eisen aan een fotomodel dan aan een fashion model. Een voorbeeld hiervan is dat een fotomodel tegenwoordig niet zo lang meer hoeft te zijn als ze vroeger moesten zijn. Een kwaliteit die een fotomodel wel moet hebben is dat hij of zij fotogeniek is. Daarnaast moeten fotomodellen een groot aanpassingsvermogen hebben omdat ze voor veel verschillende fotoshoots kunnen worden ingezet.

Lingeriemodellen

Lingeriemodellen zijn meestal gespierder dan fashion of fotomodellen en hebben rondere heupen en grotere borsten. Pas vanaf je 18e is het toegestaan om een lingeriemodel te worden. Dit heeft uiteraard te maken met de schaarse kleding die er wordt gedragen. Een lingeriemodel heeft veel zelfvertrouwen nodig omdat ze zichzelf bijna helemaal blootgeeft aan de wereld. Daarnaast is ze voornamelijk in te zetten voor fotoshoots en catwalkshows.

Hand-voetmodellen

Hand-voetmodellen laten alleen zijn of haar handen en voeten op beeld vastgelegd worden. Dit kunnen ook andere soorten modellen zijn die mooie handen of voeten hebben. De eisen die zitten aan het worden van een handmodel is dat de vingers lang moeten zijn. Daarnaast moeten de nagels en de handen smal zijn en moet de huid glad en egaal zijn. Voor mannen is het noodzakelijk dat de knokkels niet harig zijn. Voor voetmodellen gelden ongeveer dezelfde regels. Er mogen geen oneffenheden op de huid te zien zijn en de teennagels moeten er goed verzorgd uitzien.

Glamour model

Een glamour model is een model die veel schoonheid moet hebben en daarnaast sexy en uitdagend is door middel van ronde vormen van haar lichaam. Glamour modellen zal je niet snel zien op een catwalk. Wel zijn ze vaak te zien op foto's en in advertenties.

Terug naar overzicht